AKTUÁLIS


Itt az új BalatonBor

Néhány napja már belekóstolhatunk a Balaton régiós borbrandjének új évjáratába, amely 24 borral tör új csúcsokra.
Írta: Borigo


A BalatonBor jóval több egy (pontosabban idén 24) bornál. Egy régió szimbóluma, közösségi brandje és zászlóshajója, mely a balatoniak számára fontos értékeket közvetíti. Nemcsak az új évjárat 24 borából adtak tehát kóstolót az egyes BalatonBorok készítői, hanem a premier ízelítőt adott az itthon még szokatlanul új régiómarketingből, illetve az ezt megalapozó régiós identitásból és kultúrából is. Ennek jelentőségéről Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője beszélt, kiemelve, hogy a Balaton az a régió, amelyik mosolyt rajzol az ország arcára. Az új évjáratot Laposa Bence borász, a balatoni borászat és gasztronómia összefogásában úttörő szerepet betöltő egyesület elnöke mutatta be, kiemelve a minőségbiztosítás fontosságát, Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke pedig utalt arra, hogy miért fair trade közösségi termékről van szó és miért fontos a szőlőből élőknek a 130 forint feletti felvásárlási ár.

A borok mellé Lexa András és Pongrácz Péter, a Costes Downtown csapata kompinált falatokat. “Lekóstoltuk a borokat előre, és a bemutatón is úgy értékeltük, hogy a cékla és kecskesajt variációk, valamint a pácolt makréla jó választásnak bizonyultak a friss BalatonBorok mellé” – mondták.


Fotó: Pintér Árpád


Az évjárat-premieren a borhoz kínált kreációit bemutató Costes Downtown tulajdonosa, Gerendai Károly kiemelte, hogy sokan fogalmaznak meg nagyívű elképzeléseket, de a BalatonBor esetében ez termékként is megvalósult.

A pesti évjárat premier csupán beharangozója volt egy sor tóparti évjárat bemutatónak, mely a következő két áprilisi hétvégén lesz „Nyílik a BalatonBor” néven több mint harminc pincészet és a borokhoz ételeket készítő éttermek részvételével, az egész Balaton körül szinte mindenhol:
https://www.facebook.com/events/1689015994727910/

Tehát az új évjárat bemutatója nem ért véget Pesten, egész áprilisban nyitott borok és nyitott pincék hétvégékkel folytatódik, az egyre izgalmasabb tavaszi szezon jegyében. Így már nemcsak azért érdemes Balatonra menni, mert a tavaszi virágözönben a legszebb a tópart, hanem a borok és gasztronómiai programok miatt is.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Itt az új BalatonBor

Néhány napja már belekóstolhatunk a Balaton régiós borbrandjének új évjáratába, amely 24 borral tör új csúcsokra.
Írta: Borigo


A BalatonBor jóval több egy (pontosabban idén 24) bornál. Egy régió szimbóluma, közösségi brandje és zászlóshajója, mely a balatoniak számára fontos értékeket közvetíti. Nemcsak az új évjárat 24 borából adtak tehát kóstolót az egyes BalatonBorok készítői, hanem a premier ízelítőt adott az itthon még szokatlanul új régiómarketingből, illetve az ezt megalapozó régiós identitásból és kultúrából is. Ennek jelentőségéről Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője beszélt, kiemelve, hogy a Balaton az a régió, amelyik mosolyt rajzol az ország arcára. Az új évjáratot Laposa Bence borász, a balatoni borászat és gasztronómia összefogásában úttörő szerepet betöltő egyesület elnöke mutatta be, kiemelve a minőségbiztosítás fontosságát, Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke pedig utalt arra, hogy miért fair trade közösségi termékről van szó és miért fontos a szőlőből élőknek a 130 forint feletti felvásárlási ár.

A borok mellé Lexa András és Pongrácz Péter, a Costes Downtown csapata kompinált falatokat. “Lekóstoltuk a borokat előre, és a bemutatón is úgy értékeltük, hogy a cékla és kecskesajt variációk, valamint a pácolt makréla jó választásnak bizonyultak a friss BalatonBorok mellé” – mondták.


Fotó: Pintér Árpád


Az évjárat-premieren a borhoz kínált kreációit bemutató Costes Downtown tulajdonosa, Gerendai Károly kiemelte, hogy sokan fogalmaznak meg nagyívű elképzeléseket, de a BalatonBor esetében ez termékként is megvalósult.

A pesti évjárat premier csupán beharangozója volt egy sor tóparti évjárat bemutatónak, mely a következő két áprilisi hétvégén lesz „Nyílik a BalatonBor” néven több mint harminc pincészet és a borokhoz ételeket készítő éttermek részvételével, az egész Balaton körül szinte mindenhol:
https://www.facebook.com/events/1689015994727910/

Tehát az új évjárat bemutatója nem ért véget Pesten, egész áprilisban nyitott borok és nyitott pincék hétvégékkel folytatódik, az egyre izgalmasabb tavaszi szezon jegyében. Így már nemcsak azért érdemes Balatonra menni, mert a tavaszi virágözönben a legszebb a tópart, hanem a borok és gasztronómiai programok miatt is.


« Vissza az előző oldalra